Při nákupu nad 790 Kč doprava zdarma.

Dámský gambit získal prestižní ocenění

Anya Taylor-Joy je oficiálně držitelkou Zlatého glóbusu díky senzaci na Netflixe Dámský gambit, který vycházející herečce přinesl sošku za nejlepší ženský herecký výkon v limitovaném seriálu.

Společnost Netflix koncem listopadu 2020 oznámila, že seriál během prvních 28 dní od jeho uvedení vidělo celosvětově 62 milionů domácností, což z něj dělá nejsledovanější online seriál vůbec.

Anya Taylor-Joy hraje v seriálu Dámský gambit hlavní hrdinku - Beth Harmon - zázračnou šachistku, která musí překonat boj se závislostí, aby se stala nejlepší šachistkou na světě. V rozhovoru pro IndieWire začátkem roku 2021 Taylor-Joy uvedla, že scénář k seriálu v ní okamžitě rezonoval.

beth-harmon-audrey-hepburn-queens-gambit

V současnosti se již začalo spekulovat, že by úspěšný seriál mohl dostat i druhou sérii a nechyběla by v ní ani Anya Taylor-Joy.

"Je to přímo surrealistické a úžasné, že lidé chtějí i druhou sérii. Nikdy jsme o tom neuvažovali ani nediskutovali. Ale v Hollywoodu nikdy nelze říci nikdy. Bylo by určitě velmi zajímavé sledovat, jaká by byla Beth v budoucnosti - jako střízlivá matka, vědoma si svých démonů," řekla herečka pro Deadline.

Zlaté glóbusy, které od roku 1943 uděluje Hollywoodská asociace zahraničních novinářů, patří mezi nejprestižnější ceny, které se dají získat v zábavním průmyslu. Považují se za druhé, co se týče důležitosti, hned po udělování Oscarů (za film) a Emmy (za televizi).