Při nákupu nad 790 Kč doprava zdarma.

Láska je solí života

Nezadržitelně se blíží den, kdy si mladé zamilované páry, ale i lidé v poutu ověřeném lety, projeví lásku možná trochu jinak, trochu intenzivněji než jindy. Obdarují se pěkným dárkem, dají si pusu na znak toho, že jim jednomu na druhém záleží. Neboť v životě je jen jedno nepochybné štěstí - žít pro jiného.

 

FOTO: Niki Vrbová na šachovom turnaji

Pro někoho láska znamená dávat bezvýhradnou přednost jednomu nebo jedné před všemi ostatními. Někoho možná těží pochybnost, zda pravá láska může být někdy jiná než smutná. Myslím si však, že bez ohledu na jedno či druhé se shodneme na tom, že láska je solí života a člověk ji potřebuje, aby zdůraznil pravou chuť tohoto světa.

V našem "Chess Fashion" týmu jsme přemýšleli, jak k svátku zamilovaných potěšit šachisty a šachistky, jak je inspirovat, dopřát jim něco originálního, co spojuje v sobě čistou, pěknou věc se šachovým prvkem. Oslovili jsme výjimečnou oděvní návrhářku Júlii Zelenou s opatrnou otázkou, zda by vytvořila pro Šachový obchod něco hezkého. Júlia souhlasila, pustila se do tvůrčí práce a výsledek, věřím, potěší každou romantickou duši.

Vytvořila jedinečné náhrdelníky v limitovaném počtu 6 kusů. Každý je designově jiný a každý v sobě spojuje krásu použitých materiálů jako je onyx, horský křišťál, korál, láva a perleť v kombinaci s postříbřenými a stříbrnými prvky, a to vše v typických šachových barvách - černé a bílé. Šachové šperky Julie Zelené patří v Šachovém obchodě do kategorie "haute couture".

Šachové šperky v Šachovom obchode

FOTO: Júlia Zelená www.julia-silk.sk 

Zároveň jsme však mysleli i na ty, kteří mají rádi jednoduchost a prvky lidové tvorby - pryskyřicí zalité originální šachové šperky pro Šachový obchod vlastnoručně nadizajnované a vyrobila také Julie, ale Artimovičová. Julka má s výrobou šperků dlouholeté zkušenosti a výroba těch šachových byla pro ni zajímavá výzva. Věřím, že se vám budou také líbit a ozdobí dekolt a obličej nejedné mladé dámy.

 

FOTO: Júlia Artimovičová

Když tvoříme, snažíme se dělat všechno upřímně a zábavně. Na tvorbě je totiž důležité, aby bavila nejen autora, ale i další lidi. Aby to přinášelo radost, něco říkalo o nás, o světě. Pak se dá mluvit o umění.

Přátelé, jsem přesvědčena o tom, že šachové šperky, vyrobené speciálně pro Šachový obchod, budou pěkným dárkem nejen pro šachisty, ale pro každou dámu, která umí ocenit originální šperk, a to nejen na Valentýna, ale i ve všední pracovní den.

FOTO: Susan Polgar - maďarská šachová velmistryně

Váš Chess Fashion Team J.A.S.B.I.N