Při nákupu nad 790 Kč doprava zdarma.

Tipy na dárky pro náročné šachisty

Milí přátelé,

blíží se Vánoce a my v Šachovém obchodě víme, že vybrat dárek pro šachistu může být pro blízkých - zejména nešachisty - někdy i dosti náročný úkol. Zejména tehdy, pokud jim chcete připravit překvapení.

Jelikož v Šachovém obchodě šachy nejen prodáváme, ale sami jsme zanícení šachisti, rádi bychom vám při výběru dárků poradili.

Připravili jsme pro vás tipy, které zaručeně potěší pod stromečkem každého šachistu. V tomto blogu se zaměříme na šachisty, kteří si potrpí na kvalitu či luxus, šachy jsou pro ně životní styl i celoživotní hobby.

A pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás!

Šachový program Fritz 17 

Tento šachový program patří k neodmyslitelné výbavě každého šachisty, který to se šachy myslí skutečně vážně.

Kromě supervýkonného softwaru získáte navíc i prémiové půlroční členství v ChessBase a účet na portálu playchess.com zdarma.

"Magické kombinace na turnajích proti favoritům nebo výhry outsiderů nejsou náhody. Jsou to vždy velmi dobře připraveni hráči.

Studium teorie, oblíbených otevření soupeřů, nové varianty a vše ostatní, co vám chybí - tak šachisty připravuje program Fritz už téměř 30 let, "objasňuje spolumajitel Šachového obchodu Michal Alexa.

1982-5_71wyxofrxyl--ac-sy741 maxresdefault

Šachová souprava Eben Elegance

Toto jsou opravdu šachy pro fajnšmekry, kteří si potrpí na luxus.

Nádherná, jedinečná šachová souprava je v tomto provedení nejen hrou, ale i uměleckým dílem a vzácným rodinným dědictvím, kterým se rád pochlubí každý náročný šachista.

Netradiční šachovnice je ručně vyrobena ze dřeva a potažená kůží, na okrajích vyzdobena ornamenty ve zlaté barvě. Figurky jsou z ebenového dřeva s koženým podstavcem.

"Od ebenových figurek se dá pohnout dále už jen velmi těžko. Zejména, když jde o italskou ruční výrobu, která má několik staletou tradici. S těmito figurkami se hraje po celý život a nezapomene na ně nikdo, kdo je chytí do ruky, "přiblížil spolumajitel šachových obchodu Michal Alexa.

Garantujeme, že každá hra bude zážitkem!

3128_ebenova-suprava

Česká klubovka originál

Česká klubovka je klasika. S těmito figurkami hrávají generace českých a slovenských šachistů již přes sto let. Prototyp figurek vytvořil v 80. letech 19. století český sochař a vášnivý šachista Bohuslav Schnirch pro nově vzniklý Český spolek šachovní, kterému sám předsedal.

Šachisté jim začali říkat "klubovka", postupně se staly velmi oblíbenými a v Československu se s nimi hráli nejprestižnější turnaje.

Originální figurky Česká klubovka jsou tedy "must have" pro každého českého či slovenského šachisty, který si potrpí na lety ověřenou kvalitu. Klubovka není jen hra, klubovka je i prestiž a kus naší československé historie.

"S figurkami Česká klubovka originál jsem se jako bývalý profesionální šachista setkával na každém akcí. Jednoduchost a hratelnost při této sadě je bezkonkurenční. Ruční práce českých mistrů a konečná úprava je naprosto jedinečná.

Co se týče poměru kvality a ceny, je podle mě klubovka na trhu jedním z top produktů. Zároveň je to sada, se kterou hraji šachy doma i já," říká spolumajitel šachových obchodu Michal Alexa.

 

DSC_5239 DSC_5216 DSC_5218

Analógové šachové hodiny GARDE

Nemůžu si pomoci, ale analogové šachové hodiny jsou prostě úžasná retro klasika a nedám na ně dopustit. Vypadají fantasticky a nemohou chybět ve výbavě žádného zaníceného šachisty.

Nejde jen o to, že vás nebaví měnit baterky. Je to malý svět tikání zavřený v dřevěné krabičce, který často rozhoduje o tom, zda vyhrajete svou partii, nebo se z ní něco naučíte.

"K partii šachu s dlouholetým kamarádem, elegantními dřevěnými figurkami a láhvi vína nepřinesete digitální hodiny, ale tikající klasiku," dodává spolumajitel šachového obchodu Michal Alexa.

DSC_4668 DSC_4671

Kniha Richard Réti šachový génius

Životní příběh šachového velmistra Richarda Rétiho, jednoho z největších šachistů, šachových publicistů a pedagogů, jakých tato hra měla v celé své bohaté historii, by měl znát každý nadšenec šachu.

Kniha přináší zajímavé informace, které se týkají nejen jeho originální osobnosti a mimořádného významu, ale i množství dobových souvislostí, zejména po vzniku Československé republiky a po přijetí československého státního občanství v roce 1920.

Navíc může být poutavým čtením i pro nešachisty.

DSC_9931_1 DSC_9934 DSC_9933