Při nákupu nad 790 Kč doprava zdarma.

Šachový obchod partnerem Tatrafestu

V roce 1952 se začala psát historie šachového turnaje Tatranský pohár. Vyjímaje roky 1961 a 1995 se konal každoročně a v roce 2022 se bude konat jeho již 68. ročník. Díky tomuto úctyhodnému věku je nejstarší šachovou akcí v kontinentální Evropě.

Postupně se vyvíjel, nabíral na oblíbenosti a z lokálního uzavřeného turnaje se časem stal největším mezinárodním turnajem na Slovensku. Doposud patří k nejoblíbenějším slovenským šachovým turnajům.

Jedním z poslání Šachového obchodu je právě podpora šachového života v evropském prostoru a věříme, že i toto společné partnerství dokáže přinést šachistům a fanouškům šachové hry nové, pěkné zážitky.

1642244687458

Zleva Michal Vrba (spolumajitel Šachového obchodu) s Vladimírem Hrtkem (organizátorem Tatrafestu)

Největší zásluhu na rozvoji turnaje a udržení tradice má dvojice Helena Majchráková a Gustav Šturc. Paní Helena Majchráková byla ředitelkou turnaje v letech 1952-1991. Po ní převzal organizátorskou štafetu p. Gustav Šturc, který byl ředitelem turnaje až do roku 2014, přičemž i následně zůstal členem organizačního týmu.

Tatranským šachovým festivalem byla vytvořena Síň slávy, přičemž její členové jsou laureáty Medaile sv. Terezie – patronky šachu. Prvními členy Síně slávy se v roce 2021 stali právě paní Helena Majchráková (in memoriam) a Ing. Gustav Šturc, CSc..

Uvažujete-li nad příjemným prostředím, výbornou organizací a máte rádi šachy, přihlásit se na Tatrafest 2022 je možné již nyní.

Tatrafest

 

 

logo-tatrafest-1