Při nákupu nad 790 Kč doprava zdarma.

Tři tipy na dokonalý vánoční šachový dárek I.

Šachy jako vánoční dárek

Poradíme vám, jak správně vybrat

Milí přátelé, blíží se Vánoce a v Šachovém obchodě víme, že šach je skvělou možností, jak potěšit své blízké pod vánočním stromečkem.

Ale víme i to, že pro nešachisty může být výběr správného šachového dárku náročný úkol. Proto jsme pro vás připravili tipy, jak se zorientovat v široké nabídce, abyste vybrali ten nejkrásnější šachový vánoční dárek.

V tomto blogu jsme se zaměřili na šachové soupravy jako základní výbavu každého šachového bojovníka.

Jako první krok je důležité si odpovědět na otázky: pro koho budou šachy určeny a jakou funkci by měly splnit?

Tip č.1: Pro děti nebo jako volnočasová hra

Chcete-li obdarovat malé (začínající budoucí) šachisty, na začátek doporučujeme sáhnout po něčem jednodušším.

Děti ke hře nepotřebují velké a drahé šachovnice, doporučujeme spíše sáhnout po praktických a doslova nezničitelných plastových šachových soupravách, se kterými se děcka mohou vyřádit kdekoli a kdykoli. Jsou cenově velmi výhodné a dostupné, a když vaše ratolesti ztratí figurky, nebude vám líto za krásnou řezbářskou prací.

Velmi praktické jsou zejména magnetické skládací šachy, na kterých se figurky díky silnému magnetu udrží i během cesty autem, nebo pokud do šachovnice při hře nechtěně vrazí mladší sourozenec.

5554-5

Vynikající alternativní volbou jsou dřevěné skládací šachy.

Kromě příjemného provedení v různých designech je jednoduše odložíte například mezi knížky. Nezaberou mnoho místa a figurky jsou prakticky uskladněny uvnitř šachovnice.

2735-8

2735-3

Tip č.2: Pro šachistu na trénink

Po jakém šachu sáhnout, chcete-li potěšit novou sadou blízkého, který hraje například šachovou ligu?

V takovém případě bychom rozhodně doporučili prohlédnout si nabídku profesionálních šachových souprav. Dřevěné figurky jsou pro profesionála již víceméně nezbytností, přičemž šachovnici můžeme zvolit i z praktického úhlu pohledu.

Pro dobrou skladnost si můžete vybrat sadu s rolovací vinylovou šachovnicí. Pro dokonalý dojem a zážitek ze hry sáhněte raději po dřevěné šachovnici.

5287-4

2696-4

Rada Šachového obchodu: K soupravám, které nemají figurky uskladněny přímo v šachovnici, doporučujeme objednat i pytlík nebo dřevěnou krabičku pro uložení šachových figurek.

5092-1

Tip č.3: Reprezentační šachy 

Nebojíte se sáhnout po něčem odvážnějším? Dovedete si představit pěkně zařízený obývací pokoj nebo pracovnu, kterému byste chtěli dodat ten správný punc?

Vítejte mezi netradičními materiály a zpracováním, šachy, které jsou hotovými uměleckými díly! Tyto šachy potěší každého, kdo si potrpí na styl a luxus.

3125-5           

 Pokud byste měli jakékoli dotazy, rádi Vám poradíme telefonicky nebo přes email.

Přejeme Vám krásné a klidné Vánoce!

Autor: Michal Vrba, spolumajitel Šachového obchodu, šachový trenér dětí a mládeže